Sárosi Katalin

(1930-2000)Sárosi Katalin

Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte, Kodály Zoltántól is tanult. Kezdetben a Napsugár énektrióban szerepelt, amely négy év után feloszlott. Ezután a Swing vokállal három évig dolgozott Bécsben, majd 1959-től szólóban folytatta pályafutását és ekkor ismerkedett meg későbbi férjével, Zsoldos Imrével.

Sárosi Katalin A Moulin Rouge, majd a Magyar Rádió is foglalkoztatta. Nem csak hazánkban volt kora egyik legkedveltebb táncdalénekesnője, külföldön is sikeresen mutatkozott be, például 1968-ban a szovjet dalfesztiválon közönségdíjat kapott.

1985-ben, férje, Zsoldos Imre tragikus halála után visszavonult a színpadi szereplésektől.

Sárosi KatalinÖsszesen közel 360 hang- és videofelvétel őrzi kivételes tehetségét, rengeteg sláger fűződik a nevéhez, mint pl. a "Lassan bandukolva", a "Különös éjszaka volt", az "Imádok élni" a "Sajnos szeretem". Néhány népszerű dalának a feldolgozása a Csinibaba című nagysikerű magyar filmben is szerepelt.

További fényépek és videofilmek megtekintéséhez tekintse meg a galéria menüpontot! A Különös éjszaka volt című album meghallgatásához kattintson ide !