Zsoldos Imre

(1919–1985)Zsoldos Imre

1938-1941 között trombita szakon végezte tanulmányait Borst Rudolfnál. A háború utáni Magyarország zenei életének egyik meghatározó trombita- és előadóművésze volt, de a furulyát, a hegedűt és az éneklő fűrészt is művészi szinten szólaltatta meg.

Pályafutását az Arizóna nevezetű budapesti mulatóban kezdte a 40-es évek végén, de szerepelt olyan közismert szórakozóhelyeken is, mint a Moulin Rouge vagy a Palais de Dance.

Magyar Rádió Táczenekara 1948-ban a Magyar Rádió Tánczenekarához hívták karmesternek és szólistának, később pedig a Stúdió11 vezetője lett. A 70-es évek végétől mint trombitaművész aratta sikereit.

Stúdió11 A Világ számos országában vendégszerepelt, fellépett többek között Kubában és a volt szocialista országokban, valamint Kanadában, Svájcban, Franciaorszában, az NSZK-ban, az USA-ban, Ausztráliában, Brazíliában és Olaszországban. A Stúdió11-gyel több alkalommal is részt vett a San Remo-i dalfesztiválon és ennek kapcsán közeli barátságot között Vico Torrianival. Két önálló és közel 20 zenekari lemeze jelent meg.

Diszkográfia:

  • Van-e szebb vallomás? (1976)
  • 21+1 táncdal az aranytrombitán (1985)
  • Il Silenzio (2000)

További fényépek és videofilmek megtekintéséhez tekintse meg a galéria menüpontot!

Az Il Silencio című album meghallgatásához kattintson ide.