Keresés az oldalon


Zsoldos Gábor - Lemezek01

Zsoldos Gábor - Zsoldos Gábor15

Zsoldos Gábor - Zsoldos Gábor17

Zsoldos Gábor - Zsoldos Gábor09

Zsoldos Gábor - Zsoldos Gábor05


Bemutatkozás

Zsoldos Gábor1962. február 26-án születtem. Zenész szüleim számára egyértelmű volt, hogy én is továbbviszem a családi hagyományt és a muzsikus pályát fogom választani hivatásomnak, ezért ennek megfelelően 6 évesen kezdtem zongorázni, 14 évesen pedig dobolni tanulni.

1976-ban felvételiztem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanultam tovább, ahol a Medvecky Ádám által vezetett zenekar üstdobosa lettem, és végül jeles minősítésű diplomát kaptam.

Még a Zeneakadémiára jártam, mikor a Hungária együttesből kivált Szikora Róbert, így a zenekar éppen dobost keresett. Bár akkoriban klasszikus zenét tanultam, részt vettem és megfeleltem a meghallgatáson és 1982-ben csatlakozhattam a Hungáriához. 2 lemez elkészítésében vettem részt és ekkor kaptam a máig ismerősen csengő Dedy becenevet.

Dolly Roll 1983-ban, mikor Fenyő Miklós kivált az együttesből, a Hungária többi tagjával megalakítottuk a Dolly Rollt, és ezzel a formációval hatalmas sikereket értünk el. A Vakáció című album három hónap alatt aranylemez (100.000 eladott hanghordozó), rá két hónapra pedig - 250.000 eladott példánnyal - platinalemez lett. Számos teltházas koncertet adtunk az országos turnénkon, 1984-ben 50 alkalommal szerepeltünk, felléptünk többek közt a Budapest Sportcsarnokban is. Hatalmas rajongói tábor vett részt minden koncertünkön és a fan clubban.

Step A negyedik lemez után, 1987-ben Step néven új zenekart alakítottam Flipper Öcsivel, Kisszabó Gáborral, Fehér Attilával és Popper Péterrel. Az indulást komoly érdeklődés kísérte, hiszen a zenekari tagok már korábban is népszerű zenésznek számítottak. Ennek ellenére a lemezeladási statisztikáink nem a vártnak megfelelően alakultak, ezért menedzserünk a régi ismerős, Fenyő Miklós lett. Kisszabó Gábor nem sokkal ezután visszatért régi együtteséhez, az Első Emelethez. Ekkor került a csapatba a fiatal Mester Tamás. Ezzel a csapattal összesen 3 lemezt adtunk ki, melyek közül a Ciao aranylemez lett.

1990-ben a Step együttes néhány tagával saját zenekart alakítottam, amellyel nem az akkortájt népszerű Ausztriát vagy Németországot céloztuk meg, hanem Franciaországba mentünk, egyenesen a Cote d'Azur-re és másfél évet töltöttünk el ott a szórakoztóiparban. Amikor Fehér Attila és Mester Tamás elhagyta a csapatot, megismerkedtem Gerendás Péterrel, aki még ott, a francia riviérán az együttes gitáros-énekese lett, Fipper Öcsi pedig szintén csatlakozott hozzánk.

Zsoldos GáborMagyarországra visszatérve 1991-től a Gerendás Péter Társaságban zenéltem, ezalatt egy lemez elkészítésében is részt vettem.

Később Gyarmati István kisegyüttesével játszottam közel 3 évig, majd ezek után alakítottam meg kedves zenész barátaimmal a saját csapatomat (Zsoldos Együttes) és jelenleg is velük vállalok fellépéseket különféle zenés rendezvényeken, például konferenciák gálavacsoráin, kiállításokon, megnyitókon, céges bulikon.

A 90-es évek elején a Hohner Music Magyarország reklámszerződést ajánlott fel, amelynek értelmében személyemmel és nevemmel is népszerűsítették a SONOR dobokat és a Zildjian cintányérokat. A megtisztelő felkérésnek örömmel tettem eleget.

Jazz Rock Iskola 2000 őszétől a Lauder Javne Iskolában oktattam, 2003-tól pedig a Zsoldos Jazz-Rock Iskolámban tanítok dobolni.

Azok a zenekarok, amelyekben játszottam, számos arany, platina és gyémánt lemezzel büszkélkedhetnek. A Zsoldos család zenész tagjaként pedig a 2000-es év eMeRTon-díjazottjai között is szerepelhetett a nevem.